tisdag 28 augusti 2012

Harry Potter och Fången från Azkaban


    "Sirius magra ansikte strålade upp i det första verkliga leende Harry hade sett i det. Förändringen var häpnadsväckande, som om en tio år yngre person lyste fram genom det den utsvultna masken. Under ett kort ögonblick kunde Harry känna igen honom på bilden från föräldrarnas bröllop."

Anledningen till varför jag valde detta citat var för att, kärleken som strålade genom Sirius ögon påminde Harry om samma ögon som log in i kameran tillsammans med hans bortgångna föräldrar. Detta var en man som hade gått igenom oerhört mycket sedan han anklagades för att ha dödat oskyldiga mugglare. En man som sonade för ett brott han inte hade begått. Men även en man som lämnade det i det förflutna för att kunna få sitt liv tillbaka och kunna leva tillsammans med sin gudson. Jag uppfattade det som han inte längre ville leva i det förflutna utan fortsätta med sitt liv, tillsammans med sin gudson. Jag valde citatet för, man ska inte leva i det förflutna, utan man ska ta nya tag och inte låta historien förstöra. Därför valde jag detta citat.

1 kommentar:

  1. Det är faktiskt en av de saker jag också minns bäst - från hela Harry Potterserien faktiskt; Sirius Black och hans otroligt tappra kamp både med sig själv och med sitt öde och med att skydda Harry. Och att skydda Lupin.
    Bra sommarläsning, Rowlings!

    SvaraRadera