måndag 21 januari 2013

En inledning till Kommer det någon.

Att flytta är svårt. Man flyttar från minnen, tankar, kanske till och med drömmar. Att fly är svårare. Du springer från den du har varit, den du är,  du flyr ifrån de som varit där men inte är där längre. Allt du känner till, allt du vet, försvinner. Inte allt på en gång, men du känner hur ditt liv försvinner och byts ut mot ett nytt. Förändring är svårt. Hur känns det när man måste lämna allt bakom sig och flytta till Sverige med endast sin mor och sina tankar?
Detta tas upp av Nelly Sachs i hennes dikt Kommer det någon. Det kommer alltid någon, det är upp till oss att välkomna dem.

1 kommentar:

  1. Vilken poetisk och engagerad inledning! Jag tycker att du fångar stämningen i dikten fint, och att du definitivt skapar intresse för analysen!

    Kanske att inledningen skulle bli ännu bättre om du kortade lite. Meningarna efter "Att fly är svårare" (ser du vad snyggt det är att den satsen är så kort, att den får tyngd just för att meningen innan är lång?) tror jag att du kunde koncentrera, ta bort något och korta men ändå få med innehållet.

    SvaraRadera